DOSAB Yönetimi medya temsilcileri ile buluştu

Güncelleme: 21 Haziran 2023, Görüntülenme:1883

DOSAB Başkanı Levent Eski ve Yönetim Kurulu üyeleri, DOSAB Sosyal Tesislerinde medya ile tanışma ve sohbet toplantısında bir araya geldi. DOSAB Başkanvekili Ersan Özsoy, yöneticiler Orhan Tezyaparlar, Erkut Dikici, Kemal Işık, Hasan Moral, Cem Ünal, Celal Kırayoğlu, Erkan Çahantimur ve Mustafa Öztürk ile DOSAB Bölge Müdürü Serhat Şengül’ün de bulunduğu toplantıya yerel ve yaygın medyanın 25 temsilcisi katıldı.

DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eski, toplantıda bölge ile ilgili ekonomik verileri ve yapılan yatırımları anlattı; Nisan ayında seçildikleri ve 4 yıl sürecek yönetim dönemlerindeki projelerini sundu. DOSAB’ın 492 hektar alanda 575 faal firması ile 44 bin kişiye istihdam yaratan, 5 milyar dolarlık ihracat potansiyeline sahip, ülkemizin öncü organize sanayi bölgelerinden olduğunu hatırlatan Eski, “Bölgemizde halen 28 AR-GE Merkezi, 5 Tasarım Merkezi bulunmaktadır. İSO Türkiye'nin En Büyük 1000 Sanayi Kuruluşu arasında 14, BTSO Bursa’nın 250 Büyük Firması arasında 36, TİM Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı arasında 15 firmamız yer almaktadır. DOSAB, Türkiye'nin ilk ve tek en büyük endüstriyel su geri kazanım tesisi, ilk yeraltı elektrik dağıtım şebekesi, tek merkeze entegre izleme ve kumanda sistemini kuran ve 4 yönetim sistemini aynı anda belgelendiren ilk OSB kurmuştur. Bursa’daki bölgeler arasında, çalışanların çocuklarına hizmet veren ilk kreş yatırımını, ilk sosyal tesisleri, ilk depo ve antrepo hizmetini sunan OSB de yine DOSAB’dır” dedi.

YENİ DÖNEM PROJELERİ…

DOSAB Başkanı Levent Eski, görev dönemlerinde yatırım yapmayı planladıkları ve bir kısmına da başladıkları projelerle ilgili de şunları söyledi: “Haberleşme ve veri merkezi yatırımımızın ilk etabının ihalesini bir ay içinde yapabileceğiz. Atık sularımızı tekrar üretime kazandırmak için yaptığımız su geri kazanım tesisi kapasitesini arttırmak için MBR ünitelerimize yenisini ekleyeceğiz. Arıtma suyu renk giderimi için yabancı menşeli kimyasal kullanımını sona erdirecek yerli teknoloji yatırımımızı hayata geçirip, tesis işletme maliyetlerimizi düşüreceğiz. Proses su temini kaynaklarımızı çeşitlendirmek, çevreci şekilde su arz güvenliğini sağlamak için proje geliştirmeye devam edeceğiz. Bölge firmalarımıza ve sanayimize uygun fiyatlı akaryakıt temini için DOSAB içinde akaryakıt istasyonu kuracağız. Yönetim merkezimizi revize projelerle büyütüp yeni banka alanları yaratıp kiraya vereceğiz. Birkaç ay içinde açılacak olan DOSAB ve Demirtaş’ın otoyola bağlantı kavşağı sonrası bölge içinde trafiği rahatlatıcı ve düzenleyici yatırımlar yapacağız. Büyük talep gören antrepomuzu daha da büyüteceğiz.

DEPREM GÜVENLİ CAMİ YAPIMI BAŞLADI

Fabrikalarımızın deprem dayanıklılığının tespiti için çalışacağız. Depremlere hazırlıklı olmak için arama kurtar ekipleri kurmak için AFAD ile ortak projeler geliştireceğiz. Bölgemizi il olarak ekip ve ekipmanıyla arama kurtarma aracı kazandıracağız. Bölge firmaları çalışanlarından kurtarma ekipleri oluşturacağız. Deprem güvenli olmayan DOSAB Camii yıkımına başladık, bir yıl içinde bölgemize deprem güvenli ve daha büyük bir camiyi kazandırmış olacağız.

DOSAB ONUR KURULU OLUŞTURULDU

Yürürlüğe giren OSB Kanununda tanımlanan Yeşil OSB olma konusunda bölge olarak üzerimize düşen tüm çalışmaları eksiksiz yerine getireceğiz. Bölgemizde sosyal faaliyetleri daha da arttıracağız. Bu kapsamda ilk olarak DOSAB Onur Kurulunu oluşturduk ve ilk toplantısını yaptık. Bu kurul ile bölgemizin duayen sanayicileri ile düzenli olarak bir araya gelip onların deneyim ve tecrübelerinin bize ışık tutmasını sağlayacağız. Sosyal sorumluluk projelerimizi daha da geliştireceğiz.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ BÜYÜYECEK

Çalışanlarımızın üniversite öğrencisi çocuklarına verdiğimiz bursların sayı ve miktarını arttırmaya çalışacağız. Kardeş OSB’miz Kırklareli OSB ile işbirliği çalışmalarını geliştireceğiz. Deprem bölgesinde eşleştiğimiz Adıyaman OSB ile yardımlaşma bağlarımızı güçlendireceğiz. Özetle DOSAB hem kendi katılımcısı firmalarına en iyi hizmeti en rekabetçi fiyatla sunmaya devam ederken, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları ile de topluma fayda sağlamaya, öncü ve örnek olmaya devam edecek. DOSAB’ı katılımcılık, şeffaflık, hesap verilebilirlik, sanayicileri ve Bursa ile bütünleşmiş bir yönetim anlayışı ile yönetmeye devam edeceğiz.”

DOSAB BUHAR VE ENERJİ ÜRETİM TESİSİ YATIRIMI TOPLUMSAL HASSASİYET NEDENİYLE YAPILMADI

DOSAB Başkanı Levent Eski’nin konuşmasının ardından basın mensuplarının soruları yanıtlandı. Eski, 10 yıl önce gündemde olan DOSAB Buhar ve Enerji Üretim Tesisi Projesi yatırımının akıbeti ile ilgili bir soru üzerine, “Bu tesis teknik olarak çok başarılı, iyi çalışılmış, bölgemize ve ekonomimize büyük katkı sağlayacak bir projeydi. Nitekim ÇED olumlu kararı almış, konu yargıya taşınmış ve tüm yargı süreci de DOSAB lehine sonuçlanmıştır. Kısaca DOSAB için bu yatırımın önünde hiçbir yasal engel yoktu. Ancak benim de başkan vekili olarak görev aldığım önceki yönetimimiz toplumsal hassasiyeti göz önünde tutarak bu yatırımı yapmaktan vazgeçmiştir” açıklamasını yaptı.

SANAYİCİLERİN FAİZ, KUR VE EKONOMİYE DAİR BEKLENTİLERİ…

Toplantıda ayrıca güncel ekonomik gelişmeler de konuşuldu. Sorular üzerine Levent Eski, ekonomi politikaları, kur, asgari ücret gibi konulanda şu değerlendirmeleri yaptı; “Seçim sonrası oluşan yeni ekonomi yönetimimizin Ortodoks politikalara dönüş mesajları ve uygulamalarının ekonomimize olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Kurallara dayalı ekonomi sözünün de ülkemizin refah seviyesini arttıracağına olan inancımız tamdır.

Şu anda biz sanayiciler Merkez Bankası'nın seçimlerden sonraki ilk faiz kararını yarın açıklamasını merakla bekliyoruz. Faiz kararının döviz fiyatlamasında etkisi yüksek olduğundan, çok önemli. Kurlar halen sanayicilerin beklentisi olan seviyede değil. Türk Lirası ile artan maliyetlerimizi düşük kurlu dövize endekslediğimizde oluşan tablo ile ihracat yapmakta çok zorlanmaktayız. Ayakta kalabilmek için sanayicilerimiz neredeyse karsız satış yapma durumundalar. Bu nedenle faizlerin yükselmesi konusunda beklentilerimiz yüksektir.

Güncel ekonomi konusunda sıcak bir gündem de asgari ücret… Yeni ücret net 11 bin 402 lira oldu. Herkes için hayırlı olsun. Asgari ücretin miktarından ziyade fiyatlar genel düzeyinin sabit kalması, enflasyon ve çalışanlarımızın alım gücünün düşmemesi önem arz ediyor. Yoksa 20 bin lira da olsa asgari ücret, fiyat artışları devam ettiği sürece çalışanlarımızın refah seviyesi artmayacaktır. Asgari ücret konusunda odaklanılması gereken ilk konu bizce budur.

Yeni dönemde yapısal reformlara odaklanılması, sanayi için mesleki ve teknik eğitime büyük önem verilmesi ve ara ve nitelikli eleman ihtiyacımızın ivedi çözümü için hayati konulardır.”



dosab yonetim ve basin
dosabyonetim kurulu
dosabyonetim kurulu2