MEM Bilgilendirme Duyurusu

Güncelleme: 21 Haziran 2022, Görüntülenme:1297

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında 18 Kasım 2021 tarihinde imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında, Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri (MEM) kurulmuş ve Türkiye’de eş zamanlı olarak 10 Ocak 2022 tarihinde açılışları yapılmıştır. Bu kapsamda Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) ile eşleşen Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi DOSAB İrtibat Bürosu da aynı tarihte DOSABSİAD Dernek Merkezimizde hizmet vermeye başlamıştır.

MEM Uygulaması firmalarımız açısından fırsatlar sunmaktadır. Bu konuda DOSAB olarak video konferans toplantıları ve diğer iletişim mecralarımız ile bilgilendirmeler yapılmıştır. Ayrıca web sitemizde de (https://dosab.org.tr/Detay/1098/10-Soruda-Mesleki-Egitim-Merkezi-Uygulamasi-ve-Sanayimize-Katkisi ) bilgilendirmeler mevcuttur.

Uygulamadan kimler nasıl yararlanabilir, neden MEM öğrencisi tercih edilmeli, öğretim gören öğrenciye devletin maaş katkısı nedir, öğrencinin SGK primini kim ödeyecek, iş kazası durumunda ne yapılmalı, öğrenci haftada kaç gün firmada öğretim görecek, kimler MEM’e kayıt yaptırabilir, öğrenim süresi ne kadar gibi birçok soruya daha ayrıntılı yanıtlar için DOSAB MEM İrtibat Bürosunda Koordinatör Öğretmen Seda Şimşek’e (0552) 041 27 99 numaralı telefon ile ulaşılabilir.

Hal böyleyken, bazı özel danışmanlık firmaları temsilcilerinin bölge firmalarımızı ziyaret edip ücret karşılığı MEM Uygulaması ile ilgili hizmet verme taleplerinin olduğu ve bunların arttığı tarafımıza iletilmektedir. OSB’lerde kurulan MEM İrtibat bürolarının amacı başta firmalarımız olmak üzere uygulama konusunda ücretsiz danışmanlık ve hizmet vermektir. Ayrıca komisyon veya ücret talep eden kişi ve firmalardan MEM uygulaması ile ilgili yardım almaya gerek olmadığı açıktır.

Daha ayrıntılı bilgi ve işleyiş ile ilgili sorularınız için;

(0552) 041 27 99 DOSAB MEM İrtibat Bürosu Koordinatör Öğretmeni Seda ŞİMŞEK