DOSAB Su Geri Kazanım Tesisine İyi Uygulama Ödülü

Güncelleme: 5 Haziran 2022, Görüntülenme:1787

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘çevre alanında yapılan iyi uygulamaları ön plana çıkarmak ve çevresel farkındalığın artırılmasını sağlamak amacıyla’ düzenlediği Çevre ile Dost Ol İyi Uygulama Ödülleri Yarışması’nın kazananları belirlendi.

Çevrenin korunmasına yönelik sürdürülebilir projelerin teşvik edilmesi, atık ve israfın önlenmesi, oluşan atıkların kaynağında ayrı toplanması, geri dönüşüm ile hammadde ve enerji tasarrufunun sağlanması amacıyla düzenlenen yarışmaya, 17 ilçeden toplam 106 kurum ve kuruluştan başvuru geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Çevre Mühendisleri Odası Şube Başkanlığı temsilcilerinin yer aldığı Yarışma Seçici Kurulu tarafından evrak bazında yapılan incelemede 24 başvuru elendi. Ön değerlendirmeyi geçen 82 başvuru için; projenin özgün ve yaratıcı olması (%20), projenin katılımcı olması (%10), projenin topluma yararlılığı (%20), proje çıktılarının açıklığı (%20), projenin yaygınlaştırılabilirliği (%15) ve projenin sürdürülebilirliği (%15) kriterleri ile yapılan değerlendirme sonucunda, ödül almaya hak kazanan kurum ile kuruluşlar belirlendi.

Buna göre, sanayi kuruluşları kategorisinde; ‘DOSAB Atıksu Geri Kazanım Projesi’ ödüle layık görüldü. Yarışma ödül töreni, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında 8 Haziran’da gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE’NİN İLK VE EN BÜYÜK ENDÜSTRİYEL SU GERİ KAZANIM TESİSİ

Türkiye'nin İLK ve EN BÜYÜK Endüstriyel Su Geri Kazanım Tesisi olan DOSAB Su GeriKazanım Tesisi, 176 milyon TL yatırımla Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu ve 2021 yılı sonunda tam kapasite ile işletmeye girdi.

Bu tesisimiz sayesinde, bir yıl içinde; DOSAB Atıksu Arıtma Tesisinde arıtılan suyun 4 milyon metrekübe yakın kısmını yeniden üretime sokularak, yeraltı su kaynakları korunuyor, DOSAB çevreci ve sürdürülebilir üretim ile yeşil OSB olarak öne çıkıyor ve firmalarının uluslararası arenada tercih sebebi olmasını sağlıyor.

DOSAB Atıksu Arıtma ve Su Geri Kazanım Tesisleri hakkında raha fazla bilgi için buraya tıklayınız.



dosab aritma su geri kazanim3