Atık Su Geri Kazanım Tesisimize övgü!

Güncelleme: 5 Şubat 2024, Görüntülenme:1013

Sanayide su tasarrufunun sağlanması hedefiyle ‘‘Sanayimiz Suya Vefayla Büyüyor’’ sloganı dahilinde Su Verimliliği Seferberliği: Sanayi - Su Buluşması programı düzenlendi.

Kocaeli Kongre Merkezi'nde 2 Şubat Cuma günü düzenlenen programda Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında “Sanayide Su Verimliliği Çalışmaları Kapsamında Yapılacak İş Birliğine Yönelik Protokol” imzalandı.

Prdgrama Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, TOBB Başkan vekili İbrahim Burkay’ın yanı sıra akademisyenler, organize sanayi bölgeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

HEDEF 10 YILDA YÜZDE 50 SU KAZANIMI

Sanayi Bakanı Kacır, programda yaptığı konuşmada, hedeflerinin, gelecek 10 yıl içerisinde yüzde 50'ye varan su kazanımının sağlanması olduğunu aktardı . İki bakanlık arasındaki protokol kapsamında, sanayide su verimliliğini artıracak mevzuat, farkındalık ve destek mekanizmaları çalışmalarına daha faza yoğunlaşacaklarına değinen Kacır, "Nasıl ki, Milli Teknoloji Hamlesi ile toplumsal seferberliği sağladıysak, ülkemizin yeşil dönüşümünde de aynı seferberlik ruhunu harekete geçiriyoruz. Bu dönüşümü geleceğin Türkiye'sini inşa etmek, gençlerimize, çocuklarımıza daha yaşanabilir dünya bırakmak için hep birlikte gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

DOSAB STANT KURDU

Su Verimliliği Seferberliği: Sanayi Su Buluşması programında, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) ‘atık su geri kazanım yatırımı ve projelerini’ anlatmak için bir stant kurdu.

DOSAB bu standında; 2017 yılından itibaren projelendirilerek yatırımı yapılan ve 2021 yılında işletmeye alınan DOSAB Atık Su Geri Kazanım Tesisi ile ilgili broşür, bilgilendirme materyalleri ve videolar gösterilirken, standı ziyaret edenlere bölgenin tecrübeleri aktarıldı.

Türkiye’nin ilk ve en büyük Endüstriyel Su Geri Kazanım Tesisi olan yatırım ile DOSAB, bir yıl içinde, arıttığı suyun 4 milyon metreküpe yakın kısmını yeniden üretime sokarak, yeraltı su kaynaklarını koruyor, çevreci ve sürdürülebilir üretim ile yeşil OSB olarak öne çıkıyor ve katılımcı firmalarımın uluslararası arenada tercih sebebi olmasını sağlıyor.

DOSAB Su Geri Kazanım Tesisi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘çevre alanında yapılan iyi uygulamaları ön plana çıkarmak ve çevresel farkındalığın artırılmasını sağlamak amacıyla’ 2022 yılında düzenlediği ‘Çevre ile Dost Ol İyi Uygulama Ödülleri Yarışması’nda En İyi Uygulama Ödülünü de almıştı.

Kocaeli’de DOSAB’ın standını ziyaret eden bakanlıkların, valilik ve belediyelerin, akademisyenlerin, OSB’lerin ve sektör temsilcilerinin övgüsü alındı. Ziyaretçiler, DOSAB’ın gerçekleştirdiği bu proje ile ne kadar önemli bir işe imza attığının ve öncü vizyonunun önemini vurgulayıp, tebrik ettiler.



dosab kocaeli stant (1)
dosab kocaeli stant (2)
dosab kocaeli stant (3)
dosab kocaeli stant (4)
dosab kocaeli stant (5)