DOSAB Otoyol Kavşağı açıldı

Güncelleme: 13 Kasım 2023, Görüntülenme:3558

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi iş birliğiyle yapılan Çevre Yolu DOSAB Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı törenle 11 Kasım Cumartesi günü açıldı.

Projenin oluşturulması ve hayata geçirilmesi için etkin rol üstlenen DOSAB, kamulaştırma için de Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne finansal katkı sağladı.

DOSAB Çevre Otoyolu Kavşağı, bölünmüş yol standartlarında 700 metrelik bağlantı yolu ve 2 bin 290 metrelik yollardan oluşuyor.

574 firmanın faaliyet gösterdiği ve 45 bine yakın kişinin çalıştığı DOSAB’da, özellikle sabah ve akşam mesai giriş-çıkışlarında trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Günün neredeyse her saati yoğunluk yaşanan bölgede bu bağlantı ile trafiğin rahatlaması bekleniyor. Çalışanları taşıyan servisler, ağır tonajlı kamyonlar, tırlar ve özel araçlar çevre yoluna terminal yönü yerine yeni açılan kavşaktan da çıkabilecek.

Yolun açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Demirtaş OSB Kavşağı ile yıllık 150 milyon lira tasarruf sağlanacağını söyledi. Uraloğlu; “Demirtaş OSB Kavşağı, Bursa Bağlantı Kavşağı’na 3 kilometre, Samanlı Kavşağı’na 6 kilometre mesafede. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin kuzeyinde ve otoyol ana gövdesi üzerinde bulunan mevcut üst geçit köprüsünü ilave kollar ile farklı seviyeli kavşağa dönüştürdük. Projemizle organize sanayi ve yerleşim bölgesinden otoyola doğrudan erişim imkanı sağlayarak, imar yollarında yaşanan yoğunluğu rahatlattık. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen ürünlerin daha hızlı, güvenli ve kısa sürede ulaştırılmasını sağladık, zaman kayıplarının önüne geçtik. Böylece kavşağımız sayesinde zamandan 137 milyon lira akaryakıttan 13 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 150 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Karbon salınımını da yıllık 2 bin 550 ton azaltacağız” dedi.



dosab kavsagi
dosab kavsagi2
dosab kavsagi 2