26 Ocak 2004 tarihinde BOTAŞ ile DOSAB arasında imzalanan protokolle, bölgede BOTAŞ’a ait olan Demirtaş RMS-A, Entek MS-A ve 55 adet müşteri istasyonu ile bu istasyonların gaz arzını sağlayan çelik dağıtım hattının mülkiyeti, bakım ve işletme sorumluluğu DOSAB tarafından devralınmıştır. Hatların yetersizliği karşısında, Mayıs 2004 tarihinde başlatılan doğalgaz altyapı faaliyetleri 150 takvim gününde tamamlanarak DOSAB doğalgaz altyapısı bitirilmiştir. Ekim 2004 tarihinde 250 adet RMS-C istasyonlarının ihalesi gerçekleştirilerek bölge içinde kullanılan doğalgaz malzemelerine standart getirilmiştir.
Stopple Operasyonu
Devralınan doğalgaz çelik hattının 9 sanayi parselinin içinden geçmesi nedeniyle Temmuz 2004 tarihinde sanayinin gazını kesmeden yapılan stopple operasyonu ile parsel ihlalinde olan hatlar yola taşınarak hatların by-passı sağlanmıştır. Bu operasyon ile özel sektörde bir ilk gerçekleştirilmiştir.
DOSAB’ın 31.12.2010 tarihi itibariyle doğalgaz abone sayısı 161’e ulaşmıştır. 2010 yılı için bölgede tüketilen doğalgaz miktarı 292.276.221 Sm3 olarak gerçekleşmiştir. DOSAB’a ait Demirtaş RMS/A ve Entek MS/A İstasyonları, EPDK Mevzuatı gereği 616.753,94 USD (KDV hariç) bedelle BOTAŞ’a devredilmiştir.
Enerji Verimliliği
Enerji Verimliliği Kanunu çerçevesinde DOSAB Enerji Yönetim Birimi kurulmuş ve personel gerekli eğitim süreçlerinden geçerek, bölge firmalarına dönük bilgilendirme çalışmaları yapmaktadır.
|