İSO İkinci 500`de 11 DOSAB firması yer buldu

Güncelleme: 20 Temmuz 2022, Görüntülenme:2662

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Mayıs ayında açıkladığı “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021” araştırmasının ardından, daha çok KOBİ niteliğindeki kuruluşları kapsayan “İSO Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021” araştırmasının sonuçlarını da 19 Temmuz 2022’de açıkladı.

Buna göre İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 yılı araştırmasında, 40 Bursa firması kendine yer buldu. Bursalı bu firmalar içinde de 11 DOSAB katılımcısı firma yer aldı. DOSAB’lı katılımcılar Polyteks Tekstil San. Araş. ve Eğitim A.Ş., Maysan Mando Otomotiv Parçaları A.Ş., Işıksoy Tekstil İnşaat Taahhüt A.Ş., B-Plas Bursa Plastik Metal A.Ş., Fistaş Fantazi İplik A.Ş., Grammer Koltuk Sistemleri A.Ş., Acarsoy Tekstil A.Ş., Kaplanlar Soğutma A.Ş., Ermetal Otomotiv ve Eşya A.Ş., Emirali Tekstil Konfeksiyon A.Ş. ve E.N.A. Tekstil A.Ş. oldu.

Üretimden net satışları baz alınarak Bursalı firmaları incelediğimizde; 5 firma ilk defa girerken, 7 firma sıralamasını yükseltti ve 26 firmanın ise sıralaması geriledi. Üretimden satışlara göre sırlamasını yükseltenler arasında DOSAB’dan Polyteks Tekstil Sanayi Araştırma ve Eğitim AŞ, Işıksoy Tekstil AŞ ve Acarsoy Tekstil AŞ yer alıyor.

Kaplanlar Soğutma, Emirali Tekstil Konfeksiyon ve E.N.A. Tekstil firmaları ise sıralamada ilk kez kendilerine yer bulan DOSAB’lı firmalar oldu.

İhracat baz alınarak Bursalı firmaları incelediğimizde; 21 firma sıralamasını yükseltirken, sadece 2 firmanın sıralaması geriledi. Yine bu kategoride DOSAB’lı katılımcı firmalar olarak Polyteks Tekstil Sanayi Araştırme ve Eğitim, Maysan Mando Otomotiv Parçaları, Işıksoy Tekstil, B-Plas Bursa Plastik Metal İnşaat Enerji Madencilik, Fistaş Fantazi İplik Sanayi, Grammer Koltuk Sistemleri, Ermetal Otomotiv sıralamalarını yükselttiler.



dosab iso