Bu gurur DOSAB`ın

Güncelleme: 9 Haziran 2022, Görüntülenme:1424

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘çevre alanında yapılan iyi uygulamaları ön plana çıkarmak ve çevresel farkındalığın artırılmasını sağlamak amacıyla’ düzenlediği Çevre ile Dost Ol İyi Uygulama Ödülleri Yarışması’nın kazananları, düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Toplam 106 kurum ile kuruluşun başvurduğu yarışmada 82 başvuru ön değerlendirmeyi geçti.

Sanayi kuruluşları kategorisinde; Demirtaş OSB Müdürlüğü ‘DOSAB Atıksu Geri Kazanım’ projesi ile En İyi Uygulama Ödülü’nü aldı. Törende, ödülü DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Özsoy, yönetim kurulu üyeleri Kemal Işık, Erkut Dikici ve DOSAB Bölge Müdürü Serhat Şengül, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan aldılar.

AKTAŞ: SANAYİ İLE BÜYÜYÜP YEŞİLİNDEN KAYBETMEYEN BURSA…

Ödül töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, küresel ısınmaya bağlı yaşanan iklim değişiklikleri ile hava, su ve toprak kirliliği gibi çevre problemlerinin günümüzde dünyanın önemli gündem maddesi olduğunu söyledi. İklim değişikliği ile ilgili farkındalığın topluma yayılması ve bilinç düzeyinin artırılmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Aktaş, “Bursa’mızın her geçen gün daha yaşanabilir ve sağlıklı hâle gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz, doğası ile anılan Bursa'yı her alanda yeşil olarak tanıtmaktır. Sanayi ile büyüyen, sanayi ile gelişen ama yeşil özelliğinden hiçbir şey kaybetmeyen, aksine bu özelliğini daha da belirginleştiren Bursa olma hayaliyle, paydaşlarımıza ve destek veren kuruluşlara gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖZSOY: ÇEVRE YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

DOSAB Başkanı Ersan Özsoy, son yıllarda etaplar halinde su geri kazanımına dönük yatırım yaptıklarını vurgulayan Özsoy, “Türkiye’nin ilk ve en büyük endüstriyel su geri kazanım tesisini 176 milyon TL yatırımla kurduk ve 2021 yılında işletmeye aldık. Böylece yılda yaklaşık 4 milyon metreküp suyu yeniden üretime sokarak; yeraltı su kaynaklarımızı koruyor, çevreci ve sürdürülebilir üretimle yeşil OSB olarak öne çıkıyor ve firmalarımızın uluslararası arenada tercih sebebi olmasını sağlıyoruz. Kullanılmış suların ‘atık’ değil, bir ‘kaynak’ olduğu bilinciyle su geri kazanım kapasitemizi daha da artırmak için proje ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu tür ödül ve teşvikler hem bizleri gururlandırıyor hem de sorumluluğumuzu arttırıyor” dedi.



Dosab su geri kazanim odul (2)