DOSAB 2021`de Zam Yapmayacak

Güncelleme: 10 Aralık 2020, Görüntülenme:2701

  • DOSAB YÖNETİMİ PANDEMİ SÜRECİNDE SANAYİYE DESTEK İÇİN ÖNEMLİ BİR KARARA İMZA ATTI; 2021 YILINDA BİRÇOK HİZMETE ZAM YAPILMAYACAK
  • BAŞKAN ÖZSOY: FİYATINA BİZİM MÜDAHALE EDEBİLDİĞİMİZ HİZMETLERİMİZE ZAM YAPMAYACAĞIZ. BU KARARIMIZIN PARASAL KARŞILIĞI 2,5 MİLYON TL.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, koronavirüs salgını nedeniyle bölge sanayisine destek olmak için fiyatını kendinin belirlediği veya müdahale edebildiği hizmet ve ürünlere 2021 yılında zam yapmama kararı aldı. Buna göre yönetim aidatı, proses suyu, proses suyu sistem bedeli, katı atık bertaraf bedeli, imar hizmetleri gibi kalemler önümüzdeki yıl 2020 fiyatları ile aynı olacak.

DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Özsoy, elektrik ve doğalgaz gibi fiyatında müdahil olamadıkları hizmetler dışında zam yapmama kararı ile bölge sanayisine yıllık olarak 2 milyon 500 bin lira dolayında bir katkı sağlanacağını söyledi. Bölge firmalarında çalışanların çocuklarına hizmet veren 190 öğrenci kapasiteli DOSAB Kreş’te de ailelerden maliyetin altında bir bedel alındığını vurgulayan Başkan Özsoy, “Kreş bizim sosyal sorumluluk anlayışımız yanında çalışanlarımıza sağladığımız bir destektir. DOSAB olarak yıllık 400 bin lira civarında bir finansmanı kreş için sağlıyoruz. Orada da ancak 2021 yılı eylül ayında bir fiyat düzenlemesi yapabiliriz” dedi.

Ersan Özsoy, pandeminin başlangıcı olan nisan ve mayıs aylarında da yönetim aidatı ve katı atık bertaraf bedeli almadıklarını hatırlatarak, “Türkiye ve dünya, sonbaharla birlikte pandeminin ikinci dalgasını daha ağır yaşarken, kısıtlamaların geri gelmesi ile gerek küresel ölçekte gerekse ülkemizde talep büyük ölçüde daralıyor. Bu durum zaten zor bir süreç geçiren sanayinin 2021 yılının ilk döneminde de benzer bir süreç yaşayacağı anlamına geliyor. DOSAB olarak bizler de dinamik bir süreç olan koronavirüs ve ekonomik etkileri ile mücadele çerçevesinde sanayimize katkı için 2021 yılında zam yapmama kararı aldık” dedi.

Bu kararın, DOSAB’ın bölge katılımcısı firmalara sunduğu hizmet arzında hiçbir aksamaya neden olmayacağını belirten Başkan Ersan Özsoy, “Koronavirüsün neden olduğu ekonomik zararı hafifletmek için herkesin elinden geleni yaptığını düşünüyoruz. DOSAB Yönetimi olarak bizler, 2021 yılında 2020 yılı fiyatlarını uygulayarak sanayimizin giderlerini hafifletmeyi amaçladık. DOSAB, bu zorlu dönemde sanayinin yanında olmaya devam edecektir. Hep birlikte, dayanışma içerisinde bu sürecin atlatılacağına inanıyoruz. Gerek firmalarımızın gerekse çalışanlarımızın süreci en az hasarla atlatması, üretimin ve istihdamın sürmesi, pandemi sonunda da güçlü bir büyüme ivmesi yakalamak en büyük temennimiz” şeklinde konuştu.



2016 dosab bolge mud binasi1